54

Leers gaat PVV-eisen migratie niet meer verkondigen in Europa

Update Leers krijgt geen opvolger  ... Samsom en Rutte willen minister voor Immigratie verruilen voor Buitenlandse Handel of Ontwikkelingssamenwerking

Demissionair minister Gerd Leers (Asiel en Immigratie) gaat in Europa niet meer de boer op met de migratie-eisen uit het gedoogakkoord. Dat heeft hij vandaag in de Tweede Kamer gezegd, zo meldt de Volkskrant.

Update 22.00
Leers zal niettemin blijven hameren op de uiteindelijke doelen van genoemde middelen: minder misbruik en betere kansen als iemand migreert, zo schrijft de Volkskrant. De Europese agenda loopt door, maar “mij past bescheidenheid”, zei Leers.

Eerder

In de nieuwe regering is straks geen plaats meer voor een minister voor Immigratie en Asielzaken. Het is één van de punten waar Samsom en Rutte het over eens zijn geworden tijdens de onderhandelingen.

Het ministerie werd in het leven geroepen bij de vorige kabinetsformatie op verzoek van gedoogpartner PVV. 

De VVD en de PvdA willen 12 ministerposten behouden. In plaats van de minister voor Immigratie komt er een minister voor Buitenlandse Handel of voor Ontwikkelingssamenwerking. 

NOS: Minister voor Immigratie verdwijnt

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (54)