280

Leers: Ik begrijp angst voor buitenlanders

[Video] In het televisieprogramma Buitenhof onderschrijft de minister een eerder gehouden speech van Verhagen

Minister Leers (Immigratie en Asiel) onderschrijft het gevoel van angst voor buitenlanders, waar minister Verhagen (Buitenlandse Zaken) eerder over sprak. Leers vindt het begrijpelijk dat mensen hun eigen wijk niet meer herkennen door de komst van ‘kansloze’ migranten. Daarom wil hij in de toekomst alleen nog migranten toelaten die een bijdrage aan de Nederlandse samenleving kunnen leveren.


In het televisieprogramma kondigde Leers ook aan het beleid voor AMA’s (alleenstaande minderjarige asielzoekers) te willen veranderen. Volgens de huidige regelgeving mogen zij tot hun achttiende verjaardag in Nederland blijven. Leers wil dat zij voortaan voorgoed in Nederland kunnen blijven. Wat gedoogpartner Geert Wilders, die een flinke vinger in de asielpap heeft, van dit voorstel vindt is nog niet bekend.

De plannen van Leers om alle asielaanvragen voortaan binnen acht dagen af te wikkelen, verlopen voorspoedig, aldus de minister in Buitenhof. In 2010 kreeg nog 29 procent uitsluitsel binnen die termijn. Inmiddels is dat 54 procent.

Geef een reactie

Laatste reacties (280)