Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Leers: Ik begrijp angst voor buitenlanders

  •  
16-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
590 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
[Video] In het televisieprogramma Buitenhof onderschrijft de minister een eerder gehouden speech van Verhagen
Minister Leers (Immigratie en Asiel) onderschrijft het gevoel van angst voor buitenlanders, waar minister Verhagen (Buitenlandse Zaken) eerder over sprak. Leers vindt het begrijpelijk dat mensen hun eigen wijk niet meer herkennen door de komst van ‘kansloze’ migranten. Daarom wil hij in de toekomst alleen nog migranten toelaten die een bijdrage aan de Nederlandse samenleving kunnen leveren.
In het televisieprogramma kondigde Leers ook aan het beleid voor AMA’s (alleenstaande minderjarige asielzoekers) te willen veranderen. Volgens de huidige regelgeving mogen zij tot hun achttiende verjaardag in Nederland blijven. Leers wil dat zij voortaan voorgoed in Nederland kunnen blijven. Wat gedoogpartner Geert Wilders, die een flinke vinger in de asielpap heeft, van dit voorstel vindt is nog niet bekend.
De plannen van Leers om alle asielaanvragen voortaan binnen acht dagen af te wikkelen, verlopen voorspoedig, aldus de minister in Buitenhof. In 2010 kreeg nog 29 procent uitsluitsel binnen die termijn. Inmiddels is dat 54 procent.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.