39

Leers: Ik had het niet over Mauro

Minister van Asiel wringt zich weer in bochten om jonge asielzoeker

Minister Leers ontkent dat hij in een gesprek met Trouw heeft gezegd dat Mauro na zijn opleiding terug moet naar Angola. Hij betreurt het “misverstand” dat daarover is ontstaan, zo meldt onder andere de NOS. In het vragenuur in de Tweede Kamer zei Leers dat hij “in zijn algemeenheid” heeft gezegd dat asielzoekers niet in Nederland mogen blijven als ze gelogen hebben over hun identiteit. Hij vindt dat die opmerking niet gekoppeld mag worden aan Mauro, zoals Trouw deed.

Leers wijst er in het vragenuur dinsdag op dat een studievisum altijd een tijdelijke duur heeft en dat er bij een vervolgaanvraag een nieuwe afweging moet worden gemaakt, meldt de NOS.

Ook de Volkskrant volgde het vragenuur en spreekt van een ‘surreëel woordenspel’, waarin de minister zijn eigen woorden opleest en vervolgens ontkent. De conclusie: Mauro mag blijven studeren in Nederland, en pas na beëindiging van zijn studievisum wordt duidelijk of hij in Nederland kan blijven of niet. De oppositiepartijen PvdA, SP, GroenLinks en D66 stonden paf.

NOS: Leers ontkent uitspraak over Mauro

Volkskrant: Leers herhaalt in surreëel woordenspel dat hij Mauro-misverstand betreurt

Foto-cc: Roel Wijnants

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (39)