Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Leers likt zich in bij Wilders: 'Hij begrijpt de tijdgeest'

  •  
14-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
90 keer bekeken
  •  
Hermans
Voormalig criticus prijst PVV-leider nu hij als minister zijn immigratie- en asielbeleid moet gaan uitvoeren
Nieuwbakken minister van Immigratie- en Asielzaken Gerd Leers is van mening dat Geert Wilders de tijdgeest goed heeft de begrepen. Was hij voorheen fel criticus van de PVV-leider, nu vindt Leers opeens dat Wilders ‘invulling geeft aan de problemen in de samenleving’. Dat meldt de Nos donderdag.
Hij is het “beslist niet met alle ideeën van Wilders eens”, zegt Leers volgens de NOS. Maar ze moeten elkaar respecteren en gewoon het regeerakkoord uitvoeren, aldus de kersverse CDA-minister.
Voordat hij minister werd, moest Leers bij Wilders op het matje komen. Maar dat vond hij niet meer dan normaal, omdat hij zo felle kritiek op de PVV-leider had gehad. Blijkbaar heeft Wilders in dat gesprek iets gezegd dat de kersverse minister van criticus in fan veranderde.
Leers was voorheen burgemeester van Maastricht. In die functie werd hij gedwongen af te treden na vermoedens van belangenverstrengeling bij de aankoop van zijn vakantievilla in Bulgarije.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.