Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Leers wil niet nog een keer minister worden

  •  
08-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Ministerschap zou te veel beslag leggen op zijn huwelijk
Minister Gerd Leers (Immigratie en Asiel) zal zich niet opnieuw als minister verkiesbaar stellen. Dat zegt hij in de documentaire ‘Thoes Dichzelf kênne zeen’ die maandagavond wordt uitgezonden door Uitgesproken VARA.
Een woordvoerder van Leers ontkent dat hij uit Den Haag vertrekt. Volgens NRC die de documentaire al eerder te zien kreeg, is de reden voor zijn besluit zijn huwelijk. Zijn ministerschap zou daar te veel druk op leggen. Zijn echtgenote zou achter het voornemen staan. “Bij acht jaar moeten we een te zware tol betalen.”
Leers zei in een interview met twee studenten journalistiek van de Hogeschool van Utrecht al eerder dat hij na drie jaar weer terug zou gaan naar Maastricht voor een ‘nieuwe uitdaging’. De woordvoerder van Leers ontkent dat hij al een beslissing heeft genomen over zijn toekomst.
Deze documentaire is in maart opgenomen. Toen was het kabinet vijf maanden bezig, en zou het dus pedant zijn om meteen al te spreken over een nieuw ministerschap.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.