Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Leers wil nog niet uitgeprocedeerde asielzoekers het land uit

  •  
12-01-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-GerdLeers_300_02.jpg
Minister wil het recht op verblijf intrekken wanneer er geen sprake is van nieuwe omstandigheden in hoger beroep
Minister Gerd Leers (Immigratie en Asiel) wil een nieuwe wet invoeren om nog niet uitgeprocedeerde asielzoekers het land uit te zetten. Na twee keer te zijn afgewezen moeten zij hun hoger beroep in het land van herkomst afwachten.
Leers zegt tegen de Telegraaf dat asielzoekers alle mogelijkheden aangrijpen om langer in Nederland te blijven. In 2010 kreeg Nederland 15.150 asielaanvragen binnen. In 1800 gevallen ging het om een herhaalde aanvraag waarvan uiteindelijk 80 procent werd afgewezen.
Asielzoekers krijgen twee mogelijkheden om asiel aan te vragen. Als dat niet lukt kunnen ze nog naar de rechter stappen. In afwachting van het hoger beroep krijgen ze opvang. In de toekomst wil Leers die opvang verbieden door in de nieuwe wet vast te leggen dat als er geen sprake is van nieuwe omstandigheden in het hoger beroep, asielzoekers hun hoger beroep in het land van herkomst moeten afwachten.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.