Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Leger Oekraïne doodt burgers'

  •  
24-07-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
93 keer bekeken
  •  
horror_300.jpg
Mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch onderzocht onverantwoordelijke raketbeschietingen
Human Right Watch (HRW) onderzocht in het oosten van Oekraïne, in het gebied dat door rebellen wordt gecontroleerd mensenrechtenschendingen. Raketten maakten de afgelopen weken tal van burgerslachtoffers in Donetsk.
Onderzoekers van HRW wisten vast te stellen dat minstens 16 burgerslachtoffers zijn gevallen door aanvallen met Grad-raketten. Die raketten worden over afstanden tot 20 kilometer afgevuurd maar zijn ongeleid en daarom zeer onnauwkeurig. ‘Je kunt ze niet in dichtbevolkte gebieden gebruiken’, stelt een onderzoeker van HRW. Uit de bevindingen kon afgeleid worden waar de raketten vandaan afgevuurd werden. Volgens HRW gebeurde dit hoogstwaarschijnlijk door het Oekraïense leger. Er is mogelijk sprake van oorlogsmisdaden. In een ander onderzoek constateert HRW dat de ‘rebellen’ inwoners standrechtelijk executeren. De lichamen zijn gedumpt in een massagraf dat de afgelopen weken werd blootgelegd.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.