Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Lekken naaktfoto's geen zwakte iCloud'

  •  
02-09-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
iPhone.jpg
Volgens Apple waren het gerichte agressieve acties om de pikante foto's van beroemdheden te verkrijgen
Apple zegt geen zwakte in de eigen systemen te hebben ontdekt waardoor naaktfoto’s van beroemdheden op straat kwamen te liggen. iCloud is volgens het Amerikaanse technologiebedrijf niet gehacked.
Volgens Apple hebben de hackers toegang gekregen door ‘een zeer gerichte aanval’ om achter de gebruikersnamen en wachtwoorden te komen. Volgens het technologiebedrijf gaat het een gebruikelijke praktijk van hackers om aan persoonlijke informatie van gebruikers te komen.
Het bedrijf heeft naar eigen zeggen meer dan 40 uur onderzoek gedaan naar de oorzaak van de lek. De pikante foto’s van onder andere Jennifer Lawrence en Kate Upton werden zondag door onbekenden op de website van 4Chan gepubliceerd.
RTEmagicC_iPhone.jpg
Apple zegt er samen met opsporingsdiensten alles aan te doen om de daders te pakken. Het bedrijf adviseert gebruikers om een sterk wachtwoord te verzinnen en gebruik te maken van alle beveiligingsmogelijkheden die de Apple-systemen bieden.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.