Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Lekkende liberalen moeten boete betalen

  •  
03-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
VVDposterstraf300.jpg
Personeel bij de VVD moet boeteclausule ondertekenen
Naast de PVV heeft ook de VVD een boeteclausule voor haar personeel, meldt het AD zaterdag. Medewerkers die hun mond voorbij praten krijgen een boete van 5.000 euro.
VVDpostervandalen300
Eerder werd bekend dat de PVV een regeling heeft om loslippige medewerkers aan banden te leggen. Lekt een  werknemer van de partij van Wilders vertrouwelijke informatie dan loopt hij of zij het risico maar liefst 25.000 euro te moeten betalen. Waarschijnlijk heeft de PVV-leider het kunstje dus afgekeken van zijn oude partij.
Andere partijen hebben geen boetebeding. De meeste fracties zoals de Partij voor de Dieren maken afspraken hoe om te gaan met vertrouwelijkheid of stellen regels op. CDA heeft wel een geheimhoudingsclausule in de contracten staan, maar een boete gaat voor de christelijke democraten te ver, zegt Bart van den Brink:
Een boete vinden wij echter niet nodig. Iedereen die wij aannemen heeft wat met het CDA.”
Hoewel een boeteclausule volgens de wet is toegestaan moet het bedrag wel redelijk zijn. Een rechter kan uiteindelijk bepalen of de hoogte van de boete een terechte straf is voor de gelekte informatie.
Lees ook op Joop:  ‘PVV is een gevangenis’

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.