9

Lekker complotten met conservatieven

Amerikaanse radiopresentator: 'The Dark Knight Rises is propaganda tégen Mitt Romney'

Volgens de conservatieve Amerikaanse radiopresentator Rush Limbaugh hebben de makers van de nieuwe Batman-film ‘The Dark Knight Rises’ het gemunt op de Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney. De naam van de slechterik in de film is niet toevallig ‘Bane’, nee, die is secuur gekozen en verwijst naar Bain Capital, het private equitybedrijf dat Mitt Romney mede heeft opgericht.


Limbaugh zei in zijn radioprogramma:

Denk je dat het toeval is dat die werkelijk boosaardige, vuurspuwende, vierogige slechterik Bane heet? Ook hersendoden zullen, enkel voor hun plezier, naar die film gaan kijken. Die horen Bane, en leggen de link met Bain.

De personage ‘Bane’ is in 1993 bedacht. De makers van Batman wisten destijds natuurlijk al dat Mitt Romney zich in 2012 zou kandideren voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen, net op het moment dat de derde film van de trilogie zou verschijnen, met het karakter ‘Bane’ erin. Om ‘hersendoden’ te wijzen op het kwaad dat Romney is. Juist.

Radiopresentator Limbaugh kwam overigens een aantal maanden geleden al in opspraak toen hij een studente die voor de terugbetaling van contraceptiva pleitte, in zijn show een aantal keren ‘slet’ noemde. Zijn programma, dat ook op tv wordt uitgezonden, bereikt zo’ 15 miljoen Amerikanen.

Het is trouwens niet de eerste keer dat makers van een film wordt verweten een onderliggende boodschap te hebben. Herinner je deze nog? Volgens Eric Bolling, presentator van het programma ‘Follow the Money’ op Fox Business waren de Muppets een soort cryptocommunisten, omdat in de laatste Muppets-film een kwaadaardige oliemagnaat ‘Tex Richman’ voorkomt.

AD: ‘Film ‘The Dark Knight Rises’ is complot tegen Romney’

Geef een reactie

Laatste reacties (9)