1

Lekker spontaan of geniale marketingtruc?

Ellen Degeneres verbreekt Twitter-record met selfie …Is dit een geniale marketingtruc van Samsung?

Maandag ontplofte het sociale medium Twitter bijna letterlijk, het ging plat. Oscar-presentatrice Ellen Degeneres nam tijdens de uitreiking zondagavond namelijk een selfie van haar en een aantal acteurs. Of eigenlijk: Bradley Cooper (niet Manning, zoals The Guardian per abuis meldde) nam de foto, Degeneres verspreidde het beeld via haar Twitter-account waarna het meer dan 2 miljoen keer werd geretweet. De presentatrice verbrak zo het record retweets dat op naam van niemand minder dan de Amerikaanse president Barack Obama stond. Een foto van hem en de first lady werd eerder bijna 800.000 keer geretweet.

Ellen Degeneres gebruikt gewoonlijk een iPhone. De foto’s die het fotomoment zelf vastlegden (hoe Droste), tonen echter een Samsung. Geruchten doen dan ook de ronde dat dit een geniale marketingtruc van Samsung is en dat de foto’s dus in scène zijn gezet. Hoewel de Amerikanen niet zo enthousiast zijn over de sluikreclame, is het wat ons betreft hoe dan ook een geniaal uitgevoerde actie.

Samsung sponsort de Oscars overigens al jaren. Huffington Post: Guardian Issues Correction Stating That Bradley Manning Did Not Take Oscar Selfie

cc-foto: Twitteraccount Ellen DeGeneres

Geef een reactie

Laatste reactie