28

Lentecoalitie schuift ook plannen hypotheekrenteaftrek voor zich uit

Beperking hypotheekrenteaftrek wordt pas na de verkiezingen behandeld

In het Lenteakkoord hebben de vijf partijen afgesproken de hypotheekrenteaftrek te beperken. Staatssecretaris Weekers verklaart tegenover het Radio 1-journaal dat deze maatregel pas na de verkiezingen zal worden behandeld. Het is niet de eerste maatregel die de Lentecoalitie voor zich uitschuift. De door de vijf partijen geprezen ‘daadkracht’ van het Lenteakkoord blijkt nu wel mee te vallen. Eerder werd al bekend dat het belasten van de reiskostenvergoeding pas in september aan de Tweede Kamer zal worden voorgelegd.

Frans Weekers zegt meer tijd nodig te hebben om de plannen uit te werken. Volgens de staatssecretaris zijn er nog behoorlijk wat open eindjes.

In het Lenteakkoord hebben VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie afgesproken dat vanaf volgend jaar alleen nog annuïteitenhypotheken voor aftrek in aanmerking zullen komen. Dit voornemen zal echter pas in september aan de Tweede Kamer worden voorgelegd. Weekers zegt dit niet te doen vanwege de storm van protest van de afgelopen weken, maar vanwege de technische uitwerking van de plannen. “De vijf partijen hebben een akkoord bereikt en mij een opdracht gegeven. Ik ben ervoor dat de fiscale wetgeving op een goed werkbare manier wordt uitgevoerd.”

NOS: Ook plan renteaftrek later in Kamer

cc-foto: The_Riel_Thing

Geef een reactie

Laatste reacties (28)