17

Leon Verdonschot en Inge Schrama meest sexy vegetariërs 2009

'Vegetariërs redden de wereld hap voor hap'

Presentator, journalist en schrijver Leon Verdonschot en GTST-actrice Inge Schrama zijn verkozen tot Meest Sexy Vegetariërs van 2009.

Zij kregen de meeste van de 25.000 stemmen die werden uitgebracht op de website van Stichting Wakker Dier. Met een filmposter ‘Vijf voor Twaalf’ en ondertitel ‘Vegetariërs redden de wereld, hap voor hap’ geven de winnaars met een knipoog aan dat vegetariërs dagelijks meer bereiken voor dier, klimaat en milieu dan de hele mislukte Klimaattop bij elkaar.

Inge Schrama: “Het is echt vijf voor twaalf: hoeveel dierziektes en ruimingen willen we nog aanzien voordat we snappen dat ons eigen bord daar aan bijdraagt?” “Vegetariers, pescotariers, flexitariers – alles is beter dan de huidige vleesconsumptie”, aldus Leon Verdonschot .

Dit is de vierde keer dat Wakker Dier de verkiezing Meest Sexy Vegetariër organiseert. Met deze ‘verkiezing met een knipoog’ vestigt Wakker Dier aandacht op het feit dat vegetariërs geen geitenwollensokken zijn maar juist bewuste en vooruitstrevende mensen zijn. Wakker Dier vindt vegetariërs enorm sexy omdat ze daadkrachtig zijn: ze houden niet alleen van dieren, ze doen er ook wat aan. Winnaars de vorige jaren waren:

2008: model Ancilla Tilia en acteur Noah Valentyn

2007: cabaretier Guido Weijers en actrice Monique van der Werff

2006: acteur Antonie Kamerling en actrice Marly van der Velde

Wakker Dier wil met de verkiezing bereiken dat mensen nadenken over minder vlees en vis eten. Wakker Dier ziet vooral kans in de snel groeiende groep ‘flexitariërs’: mensen die 4 dagen in de week vlees en vis laten staan. 

Wereldwijd wordt de verkiezing georganiseerd door de actiegroep PETA. De winnaars van 2009 zijn zangeres Kellie Pickler en acteur Milo Ventimiglia. Eerdere winnaars waren Prince, Carrie Underwood, Kristen Bell, Natalie Portman, Andre 3000 van Outkast, Chris Martin, Shania Twain, Tobey Maguire, Alicia Silverstone en Anthony Kiedis.

Geef een reactie

Laatste reacties (17)