54

Leraar kleuterschool Parijs verzon aanval door man die ‘Daesh’ schreeuwde

Update: Eerdere berichten over aanval door terrorist blijken niet meer dan fantasie van nep-slachtoffer

De leraar die zou zijn aangevallen door een man, die zou hebben geroepen uit naam van Daesh te handelen, heeft de aanval verzonnen. Dat meldt onder meer Le Figaro op basis van het Parket in Parijs. Waarom de leraar het voorval heeft verzonnen is niet duidelijk.

Ook wat zich verder heeft afgespeeld, is nog niet duidelijk.

Eerder:

In Aubervilliers, een noordelijke voorstad van Parijs, is maandag een leraar van een kleuterschool neergestoken. De dader, een man die de school ongewapend binnenkwam, zou ter plekke een stanleymes en schaar hebben gepakt om als steekwapen te gebruiken. Hij zou tijdens het incident hebben geroepen: “Dit is een waarschuwing, dit is Daesh.”

Verschillende media meldden dat de man zou hebben geroepen dat hij tot de terreurgroepering Islamitische Staat (IS) behoort, maar Franse media citeren dat hij iets riep over ‘een waarschuwing’ en ‘Daesh‘. Daesh is het acroniem van de Arabische naam voor Islamitische Staat. De term wordt door IS verafschuwd omdat het woord klinkt als ‘daes’, dat ook wel ‘vermorzelen’ betekent en vaak gebruikt wordt als heimelijke scheldnaam voor de terroristen. Het zou dus opmerkelijk zijn dat een aanhanger van IS die term zelf gebruikt.

De dader is volgens de eerste berichten nog voortvluchtig. De docent liep steekwonden op in zijn hals en zij, maar zou buiten levensgevaar zijn.

De anti-terrorisme-afdeling van het Franse Openbaar Ministerie is een onderzoek gestart. De verdenking is poging tot moord met een terroristisch motief. In een Frans online magazine van islamitische radicalen is opgeroepen tot het doden van leraren, meldde de krant Le Monde gisteren. Franse docenten worden daarin “het kwaad” genoemd dat moet worden uitgeroeid. Op de scholen zouden de leerlingen “onwetend” worden gehouden.

Update 12.00 uur:
De anti-terrorisme-afdeling van het Franse Openbaar Ministerie is een onderzoek gestart naar ‘poging tot moord met een terroristisch motief’. Dat meldt de NOS.

Volgens Le Monde zou voorafgaand aan de aanslag in een Frans online magazine van islamitische radicalen zijn opgeroepen tot moord op leraren. Franse docenten zouden volgens het artikel ‘het kwaad’ worden genoemd en leerlingen zouden op de scholen zouden ‘onwetend’ worden gehouden.

Afbeelding: Screenshot TF1

Geef een reactie

Laatste reacties (54)