88

Leraar vertrouwt Van Bijsterveldt niet meer

Nog maar zes procent van de directeuren en docenten in middelbaar onderwijs positief over minister... Bij haar aantreden was dat nog 72 procent... D66 en SP hebben beste onderwijsplannen volgens docenten...

Minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) hoeft nauwelijks op vertrouwen te rekenen van docenten en directeuren op basisscholen en in het voortgezet onderwijs.
Bij haar aantreden in 2010 was bijna de helft van docenten en directeuren in het voortgezet onderwijs positief over haar, momenteel is dat nog maar 6 procent. Bij het primair onderwijs is het vertrouwen van 72 procent anderhalf jaar geleden naar 20 procent momenteel gedaald.

van-bijsterveldt
Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek van DUO Onderwijsonderzoek onder ruim 1300 docenten en schooldirecteuren. De meerderheid van de ondervraagde docenten en directeuren heeft een voorkeur voor D66 of SP als het gaat om onderwijsplannen. VVD en PVV, gevolgd door CDA, hebben volgens de ondervraagden de slechtste plannen met het onderwijs.

Afgelopen week was er een grote staking van docenten in het voortgezet onderwijs tegen de onderwijsplannen. Op de demonstratie kwamen ongeveer 20.000 mensen af.

Trouw: Onderwijs verliest vertrouwen in minister

Alle meningen op een rij: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (88)