Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Leraar vertrouwt Van Bijsterveldt niet meer

  •  
30-01-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-16378092.jpg

Nog maar zes procent van de directeuren en docenten in middelbaar onderwijs positief over minister... Bij haar aantreden was dat nog 72 procent... D66 en SP hebben beste onderwijsplannen volgens docenten...

Minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) hoeft nauwelijks op vertrouwen te rekenen van docenten en directeuren op basisscholen en in het voortgezet onderwijs. Bij haar aantreden in 2010 was bijna de helft van docenten en directeuren in het voortgezet onderwijs positief over haar, momenteel is dat nog maar 6 procent. Bij het primair onderwijs is het vertrouwen van 72 procent anderhalf jaar geleden naar 20 procent momenteel gedaald.
Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek van DUO Onderwijsonderzoek onder ruim 1300 docenten en schooldirecteuren. De meerderheid van de ondervraagde docenten en directeuren heeft een voorkeur voor D66 of SP als het gaat om onderwijsplannen. VVD en PVV, gevolgd door CDA, hebben volgens de ondervraagden de slechtste plannen met het onderwijs.
6135833563_40bca33c28_t
Afgelopen week was er een grote staking van docenten in het voortgezet onderwijs tegen de onderwijsplannen. Op de demonstratie kwamen ongeveer 20.000 mensen af.
Alle meningen op een rij: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.