Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Leraren roepen op tot actie tegen radicalisering

  •  
16-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
fotoscholen.jpg
Manifest: Ga gewoon het gesprek aan met je leerlingen ... 'Laat slachtoffers van terrorisme hun verhaal doen op scholen'
Leraren in heel Europa roepen op om in actie te komen tegen de toenemende radicalisering onder islamitische scholieren. Onderwijsvertegenwoordigers hebben een manifest opgesteld. Dat schrijft de NOS.
De NOS heeft enkele adviespunten uit het manifest online gezet.
– Leraren moeten gevoelige onderwerpen als geloof en radicalisering bespreekbaar maken in de klas.
– Meer aandacht vanuit het onderwijs voor het gemak waarmee scholieren via internet in contact kunnen komen met ronselaars
– Laat slachtoffers van terrorisme hun verhaal doen op scholen
– Een goede samenwerking tussen scholen en ouders maakt de kans op radicalisering kleiner
Steven Lenos van RadarAdvies dat nauw  betrokken was bij de totstandkoming van het manifest:
Dit manifest is een belangrijk gebaar vanuit het onderwijs. (..) Scholen laten hiermee zien dat er meer aandacht nodig is voor radicalisering. Er zijn al veel scholen die dit probleem onderkennen, maar die hebben wel steun nodig.(..) Er zijn veel jonge moslims in Nederland die het idee hebben dat ze niet thuishoren in dit land. Het gaat om een hele generatie. We moeten ze bijbrengen dat ze juist wel hier thuishoren, en niet bij IS. Scholen kunnen dat als geen ander, maar die moeten daarvoor dan wel de gelegenheid krijgen. Met dit manifest vragen de docenten dan ook om meer tijd, lesmateriaal en scholing.
Foto: still uit reportage NOS

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.