28

Lerarentekort nekt groep 7: Haarlemse school heft hele klas op

Een Haarlemse school ziet zich genoodzaakt een complete groep 7 op te heffen. Ondanks verwoede pogingen een leraar te vinden, is dat niet gelukt. Dat meldt de Volkskrant. De leerlingen worden nu over andere vrije scholen in de omgeving verspreid.

Op de Rudolf Steinerschool wordt vrijdag afscheid genomen van de klas. Vanaf maandag zitten de kinderen elders op school. De boosdoener: het lerarentekort. De directie laat weten ‘in het hele land gezocht’ te hebben en met creatieve constructies geprobeerd te hebben gepoogd duo-leraren uit verschillende delen van het land te combineren. Niets lukte.

Het opheffen van de klas is de zoveelste noodgreep die een basisschool moet maken. Het afgelopen jaar stapten meerdere scholen in Noord-Holland, Limburg, Friesland en Groningen over op een vierdaagse schoolweek. Ook gebeurt het vaak dat directeuren, onderwijsassistenten of zelfs ouders voor de klas worden gezet. De groep 7 van de Rudolf Steinerschool heeft het afgelopen jaar dertien verschillende gezichten voor de klas gehad.
Twee weken geleden werd op de Joppenszschool in Leiden een groep 8 opgeven. Ook daar lukte het de school door het lerarentekort niet een docent te vinden.

Beeld: Google Streetview

Geef een reactie

Laatste reacties (28)