39

Lesbische relatie kost Amerikaanse studente diploma

Danielle Powel moet 6000 dollar schoolgeld terugbetalen als ze haar studiepunten wil behouden

De Amerikaanse studente Danielle Powell mocht vertrekken toen de universiteit hoorde van haar lesbische relatie. Als ze haar studiepunten naar een andere instelling wil meenemen, moet ze eerst zesduizend dollar studiebeurs terugbetalen. Dat meldt Erasmus Magazine, het universiteitsblad van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Aan de kleine christelijke Grace University in Omaha moeten alle studenten voor ze aan hun opleiding beginnen schriftelijk verklaren dat ze zich niet zullen inlaten met ‘sexual immoral behavior’, waaronder homoseksuele relaties. Toen Powell de verklaring tekende dacht ze niet dat dat een probleem zou worden, zei ze tegen nieuwssite Inside Higher Ed.

Maar Powell kreeg een relatie met Michelle Rogers. Powell werd van school gestuurd vlak voor ze de verplichte studiepunten voor het laatste jaar had kunnen halen. Daardoor moet ze haar studiebeurs van zesduizend dollar terugbetalen aan Grace University. Tot die tijd weigert de universiteit haar studiepunten over te hevelen naar een andere instelling. Daardoor kan ze voorlopig niet verder studeren.

Petitie
Juridisch gezien zal haar oude universiteit gelijk hebben en moet ze het geld terugbetalen, zegt Powell tegen Inside Higher Ed. “Maar ik denk toch dat Grace University ook verantwoordelijk is voor de situatie die is ontstaan.” Michelle Rogers, inmiddels haar vrouw, is daarom een petitie gestart: “We zijn een jong, pasgetrouwd stel en deze schuld – die Danielle niet zou hoeven te betalen en die Grace University niet zou mogen eisen – houdt Danielle tegen in het realiseren van haar dromen en brengt ons in een hachelijke financiële situatie.”

Erasmus Magazine: Lesbische relatie kost Amerikaanse studente diploma

Foto-cc: Joelk75

Geef een reactie

Laatste reacties (39)