9

Leven als een vis in het water

Moet je zien: Indrukwekkende levensles verovert internet

In 2005 hield de bekende Amerikaanse schrijver David Foster Wallace een speech tijdens een diploma-uitreiking aan een kunstacademie in Ohio. Normaal gesproken staat zo’n speech bol van de peptalk voor de studenten die in het voorportaal van volwassenheid staan maar Wallace koos voor een andere aanpak. Hij legt uit waar het in het leven om gaat. En hoe die keuze alleen aan jou is.


Van de speech van Wallace bestaat een audio-opname. Bij een ingekorte versie daarvan zijn nu passende beelden gemaakt. Velen zien het als een meesterwerk. DE clip is in een week tijd online al 5 miljoen keer bekeken.

Het is een verhaal waar je even voor moet gaan zitten, het duurt bijna 9 minuten. Maar je zult er geen spijt van krijgen.

David Foster Wallace is auteur van bestsellers als Infinite Jest dat door de Time werd verkozen als een van de beste boeken sinds 1923.

Hij pleegde in 2008 zelfmoord na jarenlang geteisterd te zijn door depressies. De speech ging kort na zijn dood viral en in 2009 verscheen er een boekje van.

Voor wie de tekst wil nalezen, een oline versie is hier te vinden. 

Geef een reactie

Laatste reacties (9)