163

Lezing Von der Dunk gaat door

Platform Stop Racisme en Uitsluiting organiseert lezing voor de deur van het Provinciehuis

Het Platform Stop Racisme en Uitsluiting organiseert op woensdag 27 april de zogenaamde ‘Arondeus-hagenpreek’ in de Haarlemmerhout tegenover het Provinciehuis van Noord Holland.

Het platform: 

Door de Arondéus Lezing af te lasten willen CDA en VVD het vrije woord de mond snoeren en het debat uit de weg gaan. Juist de Arondéus Lezing is bedoeld om relevante maatschappelijke thema’s op basis van een scherpe analyse te benoemen. Ook vorig jaar kwam de PVV in de toen gehouden Arondéus Lezing als populistische partij aan de orde. Maar sinds de PVV in maart zes zetels heeft behaald in de Provinciale Staten van Noord-Holland, is een kritisch woord over de partij door een burger ineens onacceptabel. CDA en VVD gaan hiervoor kennelijk door de knieën, uit angst voor de reactie van hun landelijke gedoogpartner.

De overige drie leden van de werkgroep die de Arondéus lezing organiseert, Klaas Breunissen (GroenLinks), Klaas Gunster (SP) en Maud Knook (PvdA) zeggen niet betrokken te zijn geweest bij de afgelasting van de lezing. Zij stellen dat de voordracht van Thomas von der Dunk prima past in het bedoelde karakter van de Arondéus Lezing. Het afschaffen van de lezing is volgens de drie werkgroepleden ‘een aanslag op een open en stimulerende debatcultuur’ die thuishoort in het hart van dedemocratie. Ze zullen alledrie tijdens de hagenpreek aan het woord komen.

De ‘Arondeus-hagenpreek’ wordt op woensdag 27 april om 20.00 uur gehouden in de Haarlemmerhout in Haarlem.

Foto CC: Dea

Geef een reactie

Laatste reacties (163)