78

Lezingverbieder nu weer geschokt door Remkes

CDA-Statenlid Noord-Holland op de vingers getikt door Commissaris van de Koningin voor afblazen Arondéuslezing

Meino Schraal, het CDA-Statenlid uit Noord-Holland, had blijkbaar niet verwacht dat het verbieden van de Arondéuslezing hem op een reprimande zou komen te staan. Niemand minder dan Commissaris van de Koningin Johan Remkes (VVD) heeft hem en zijn VVD-collega Hans van Straaten op de vingers getikt. Schraal schrikt ervan, zo meldt RTV Noord-Holland.

Volgens Remkes had de lezing, waarin cultuurhistoricus Thomas von der Dunk de PVV bekritiseert, nooit afgezegd mogen worden, zo meldt RTV N-H. “Daar gaat altijd de uitstraling vanuit dat de vrijheid van meningsuiting in het geding is en dat kan niet aan de orde zijn”, aldus de Commissaris van de Koningin.

Schraal besloot vorige week, samen met Straaten en buiten de andere leden van de werkgroep die over de lezing gaat om, de lezing te verbieden. Hij beweert dat hij dat niet deed uit een partijpolitiek belang, maar omdat de lezing geen commentaar hoort te leveren op één van de partijen in Provinciale Staten. De kritiek van Remkes trekt hij zich aan: “het laat je niet onberoerd, ik was destijds één van de initiatiefnemers van de lezing, ik ben hier stuk van”.

Lees meer bij RTV-NH: Schraal: Ik ben hier stuk van

Geef een reactie

Laatste reacties (78)