Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Lichtaanslag op Amerikaanse ambassade en consulaten

  •  
17-07-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
stasi.jpg
Activisten beschijnen gevel ambassade Berlijn met 'United Stasi of America' ... Ook VS consulaten Frankfurt en Dusseldorf getroffen
Uit protest tegen de afluisterpraktijken van de Amerikaanse veiligheidsdienst NSA, hebben activisten in drie grote Duitse steden een ‘lichtaanslag’ uitgevoerd op de Amerikaanse ambassade en twee consulaten. De tekst ‘United Stasi of America’ werd op de gevel geprojecteerd, met daaronder het gezicht van Kim ‘Dotcom’ Schmitz.
De van oorsprong Duitse Schmitz en stichter van de illegale website Megaupload woont tegenwoordig in Nieuw-Zeeland, waarschijnlijk om uit de handen van de Amerikaanse justitie te kunnen blijven.
Hoewel de actie snel werd afgebroken na komst van de politie, zijn geen aanhoudingen verricht. De Amerikanen zelf zien ook af van aangifte.
De lichtaanval van actiegroep Anonymous League of Heroes , was een vervolg van de actie van lichtkunstenaar Oliver Bienkowski, die een week geleden ook al de ambassade bescheen.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.