20

Lid regering Sarkozy aangeklaagd wegens verkrachting

Twee vrouwen voelden zich door affaire Strauss-Kahn aangemoedigd om aangifte te doen tegen Sarko's staatssecretaris van Ambtenarenzaken

Frankrijk lijkt zo vlak voor de parlementsverkiezingen vooral in de greep van seksschandalen. Na de affaire rond voormalig IMF-baas Dominic Strauss-Kahn is nu een Frans UMP-politicus en lid van de regering Sarkozy beschuldigd van verkrachting. Dat meldt onder andere de Belgische krant De Morgen.

Twee ex-medewerksters van Georges Tron, Frans UMP-politicus en lid van de regering Sarkozy, hebben een klacht ingediend tegen hem wegens “ongewenste intimiteiten”.. Tron spreekt de feiten tegen en diende een tegenaanklacht in. Dat hebben de advocaten van de twee partijen vandaag meegedeeld. Er is een vooronderzoek geopend door het parket van Evry. Het parket bevestigt dat het om een aanklacht wegens seksuele agressie en verkrachting gaat.

De Morgen baseert zich op berichtgeving in de Franse krant Le Parisien. Die meldt dat de aanklaagsters twee voormalige gemeentewerknemers zijn van Draveil, een gemeente in de zuidelijke rand rond Parijs, waar Tron ook burgemeester is. Een therapeutische voetmassage zou zijn uitgemond in verkrachting. Eén van de vrouwen was eerder al beschuldigd van het verduisteren van gemeenschapsgeld, maar die zaak is geseponeerd.

Tron reageerde, verwijzend naar de affaire Strauss-Kahn:  “Ik ben niet naïef, men probeert hier een affaire na te bootsen die zich aan de andere kant van de Atlantische Oceaan afspeelt”.

Volgens de Britse krant The Guardian voelen de vrouwen zich inderdaad gesterkt door de affaire met de voormalige president van het Internationale Monetaire Fonds (IMF). Strauss-Kahn is in New York aangeklaagd voor poging tot verkrachting van een kamermeisje in zijn hotel. “Als ik zie dat een kleine kamermeid in staat is om de strijd tegen Dominic Strauss-Kahn aan te gaan, dan zeg ik tegen mezelf dat ik niet kan zwijgen”, zou één van de vrouwen tegen Le Parisien hebben gezegd. “Andere vrouwen hebben misschien geleden wat ik heb geleden. Ik moet hen helpen. Wij moeten dit stilzwijgen doorbreken.”

Foto-cc: UMP Photos

Geef een reactie

Laatste reacties (20)