Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Lidstaten kregen 17 oktober al documenten naheffing

  •  
27-10-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
euvlaggen300.jpg
Dijsselbloem reageerde verbaasd maar de EU stuurde 17 oktober al de relevante stukken naar de lidstaten
Den Haag en Londen steigerden na het vernemen van de naheffing uit Brussel, maar volgens Brussel is die hele houding nergens voor nodig. Ze hadden het allang kunnen weten aangezien op 17 oktober alle relevante stukken naar de lidstaten zijn verstuurd. Dat zegt begrotingscommissaris Jacek Dominik.
Afgelopen week lieten zowel Rutte als Cameron weten dat ze onaangenaam verrast waren door het hoge bedrag.  Maandag zei Dijsselbloem, minister van Financiën, dat als zowel bedrag als rekenmethode kloppen , de naheffing gewoon overgemaakt zal worden aan Brussel. 
Volgens Jacek Dominik voert Brussel alleen de regels uit die de lidstaten zelf hebben afgesproken, waaronder dus Nederland en Groot-Brittannië. 
 “Zij waren volledig op de hoogte van de consequenties.
Dominik is helder in het Europese standpunt: iedereen wist van de stukken en niemand maakte bezwaar. De lidstaten zijn wettelijk verplicht de naheffing te betalen en Brussel rekent erop dat dit ook daadwerkelijk gebeurt.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.