265

Liever geen Marokkanen of Surinamers? Prima!

Driekwart uitzendbureaus discrimineert

Een meerderheid van de Nederlandse uitzendbureaus maakt zich schuldig aan discriminatie. Ruim driekwart willigt verzoeken van werkgevers in om geen Turken, Marokkanen of Surinamers te leveren voor een vacature. Dat blijkt uit het afstudeeronderzoek van twee sociologen van de VU.

Dat meldt de Volkskrant. De twee onderzoekers benaderden 187 uitzendbureaus met de vraag of ze personeel konden leveren voor hun callcenter. Tijdens elk telefoongesprek zeiden ze: ‘Ik vind het een beetje vervelend om te vragen, maar ik wil liever geen Marokkanen/Turken/Surinamers, ook al spreken zij prima Nederlands, dat wil ik niet’. In 76,8 procent van de gevallen honoreerden uitzendbureaus het verzoek. Daarmee schenden zij de wet, die discriminatie verbiedt.
Dit is het eerste grote onderzoek naar discriminatie in de uitzendbranche sinds 1991. Toen honoreerde 94 procent van de uitzendbureaus een discriminerend verzoek. Iris Andriessen van het Sociaal en Cultureel Planbureau constateert wel een verschil tussen beide studies. “De huidige onderzoekers zijn nog zeer streng geweest in wat ze tot discriminatie rekenden en wat niet”. In 13 van de 187 gevallen stelden uitzendbureaus voor om een namenlijst beschikbaar te stellen, zodat de onderzoekers zelf de Marokkaans, Turks of Surinaams klinkende namen zouden kunnen schrappen. Ze hebben deze gevallen bij nader inzien toch niet tot discriminatie gerekend, hoewel ze net zo goed tegen de wet indruisen.

Geef een reactie

Laatste reacties (265)