Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Liever kopieheffing dan downloadverbod

  •  
02-12-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_downloading_OliverHine_300
PvdA niet meer zo fel tegen downloadverbod, maar meeste Nederlanders willen liever heffing voor thuiskopiëren
De meeste Nederlanders zijn tegen een downloadverbod. Dat meldt de Volkskrant zaterdag. Liever betalen ze wat meer bij de aankoop van apparaten zoals laptops en tablets om zo de schade van downloaden voor auteurs te compenseren. Dat blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond.
Uit het onderzoek, in opdracht van Nu.nl, blijkt dat 48 procent van de 1200 ondervraagden, kiest voor een zogenoemde thuiskopieheffing. 18 procent van de mensen heeft een voorkeur voor een downloadverbod. 34 procent van de Nederlanders weet niet wat te kiezen.
Het onderwerp is weer actueel, omdat de PvdA heeft aangegeven een voorstel van de VVD voor een (gedeeltelijk) verbod niet langer te blokkeren. Maar ook PvdA en VVD-kiezers uiten een voorkeur voor een heffing van ongeveer 5 euro. Bij de PvdA is dat 51 procent van de kiezers en bij de VVD 43 procent, zo blijkt uit het onderzoek. Slechts respectievelijk 13 en 19 procent kiest voor een downloadverbod.
Foto-cc: Oliver Hine

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.