Laatste update 18 mei 2017, 12:20
58

‘Lijfwachten Erdogan slaan demonstranten in elkaar in Washington’

De lijfwachten van de Turkse president Tayyip Erdogan hebben een groep demonstranten voor de Turkse ambassade in Washington D.C. aangevallen. Dat meldt een collectief van Turkse journalisten dat opkomt tegen de onderdrukking van Erdogan. De demonstranten kwamen bijeen om te protesteren tegen het beleid van Erdogan in Turkije.

De Turkse president had dinsdag een bijeenkomst met de Amerikaanse president Donald Trump. De gewelddadige aanvaring vond plaats gedurende zijn bezoek aan de Turkse ambassade na zijn ontmoeting met Trump.

De demonstranten hielden borden op die vroegen om de vrijlating van Selahattin Demirtaş, de leider van de Koerdische democratische partij HDP, die al sinds november 2016 vastzit.

Het begon met een aanvaring tussen de twee de demonstranten, en een groep Erdogan aanhangers, maar in beelden die dezelfde dag nog op social media verschenen is te zien hoe mannen in zwarte pakken, sommigen met een Turks vlaggetje, de demonstranten mishandelen.

Negen mensen zijn gewond geraakt, ten minste een daarvan ernstig. Volgens een woordvoerder van de politie van Washington zijn er twee personen gearresteerd.

 

Geef een reactie

Laatste reacties (58)