Laatste update 23:34
66

Sylvana Simons maakt kandidaten Tweede Kamerverkiezingen bekend

Maandag heeft Sylvana Simons is het tv-programma RTL Late Night bekend gemaakt wie er op de lijst van haar partij komen te staan, voor de Tweede Kamerverkiezingen van maart. Eerder werd al bekend dat oud-politica Anja Meulenbelt en emeritus hoogleraar Gloria Wekker Simons ondersteunen en daarom als lijstduwer op de lijst staan.

Simons stapte vlak voor kerst, samen met de campagneleider Ian van der Kooye, op bij de politieke beweging DENK van oud PvdA-politici Tunahan Kuzu en Selcuk Ozturk. Van der Kooye staat nu op de zesde plaats op de lijst. De nummer twee, Fatima Faid, is nu nog raadslid van de Haagse Stadspartij. Op plaats 8 staat auteur en filosofe Simone van Saarloos.

Simons verliet DENK naar eigen zeggen omdat ze binnen de partij een aantal voor haar belangrijke idealen niet zou kunnen verwezenlijken.

lijst

In een interview in NRC Handelsblad vertelt Simons wat ze met Artikel 1 beoogt:

We moeten naar onze systemen en instituten kijken, naar onze scholen, politie en justitie. Behandel elkaar gelijkwaardig, is ons uitgangspunt. We zien dat de overheid discriminatoir bezig is. Etnisch profileren bij de politie. Kinderen met een migrantenachtergrond, of uit een lagere sociale klasse, worden benadeeld. Ze krijgen een lager schooladvies, de samenleving heeft minder verwachtingen van ze. Of neem het ouderschapsverlof. Vaders kunnen maar twee dagen vrij nemen, dat is ook discriminerend. Waarom heeft een vader minder recht op de eerste belangrijke momenten met zijn kind? Ik wil dat gelijk trekken.

Geef een reactie

Laatste reacties (66)