72

‘Limburgers lopen niet uit voor koningin’

Nog niet de helft van het aantal verwachte onderdanen komt kijken … Beatrix populairder dan voorheen

Het aantal Limburgers dat is uitgelopen om koningin Beatrix en de rest van de koninklijke familie te aanschouwen, stelt zwaar teleur. Dat meldt het regionaal dagblad De Limburger.

De koningin bezoekt vandaag in het kader van Koninginnedag het dorp Thorn en de stad Weert.

De krant schrijft:

In Thorn, waar de koningin momenteel de route loopt, heerst een gezellige drukte langs de route. De sfeer is gemoedelijk en ontspannen. Volgens het perscentrum in Thorn waren kort voor de koningin arriveerde drie- tot vierduizend bezoekers in het witte stadje. Er werden 10 tot 15.000 bezoekers verwacht.
Ook in Weert is het anderhalf uur voor de koningin er naar verwachting zal aankomen, rustig. De autoriteiten hielden vooraf rekening met 60 tot 80.000 bezoekers, maar rond half elf waren circa vijfduizend mensen meer dan op een normale zaterdag in de stad.

Uiteindelijk waren in Thorn volgens officiële cijfers zesduizend toeschouwers, amper de helft van het verwachte aantal.

De NOS meldt op basis van een enquête dat Beatrix populairder is dan in eerdere jaren.

Koningin Beatrix en prins Willem-Alexander hebben stuivertje gewisseld op de ranglijst van het meest populaire lid van de koninklijke familie. Al jaren staat de top drie vast: op één prinses Máxima, gevolgd door prins Willem-Alexander en koningin Beatrix als derde.
Dit jaar vindt vijftien procent van de Nederlanders de koningin echter het meest sympathiek, terwijl de kroonprins dit jaar in de ogen van acht procent van de bevolking de favoriet is. Prinses Máxima blijft de meest geliefde Oranje. Voor ruim de helft (53%) van de Nederlanders is zij de nummer één.

Geef een reactie

Laatste reacties (72)