Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Limburgse PVV-fractie wilde liever met SP

  •  
01-02-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
doel_300.jpg
Stassen en Wilders dwongen fractie voor CDA te kiezen. Verhagen en Rutte zouden ook hun Limburgse afdelingen onder druk zetten om voor samenwerking met de PVV te kiezen
De Limburgse PVV-fractie is vorig jaar met grote tegenzin een coalitie aangegaan met het CDA en de VVD. Uit interne PVV-documenten en gesprekken met betrokkenen blijkt dat de fractie liever met de SP en de VVD in zee was gegaan. Het Limburgs Dagblad meldt dat Geert Wilders zelf en fractieleider Laurence Stassen de Limburgse fractie dwong om voor het CDA te kiezen.
De PVV-fractie was er al snel uit na de winst op de Provinciale Staten verkiezingen. Ze kozen unaniem voor samenwerking met de SP en de VVD. Toen Wilders dit hoorde stuurde hij Statenlid Roland van Vliet direct terug met de boodschap dat er een samenwerking met het CDA moest komen. Hij hoopte dat een coalitie van PVV-CDA-VVD kabinet-Rutte zou versterken.
Samenwerking met de SP zou Wilders bestempeld hebben als een doodlopende weg. Ook zou hij Van Vliet hebben gezegd dat ook CDA-leider Maxime Verhagen en VVD-leider Mark Rutte hun Limburgse afdelingen onder druk zouden zetten om in Limburg dezelfde formule als op landelijke schaal toe te passen.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.