Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Links komt met gezamenlijke tegenbegroting

  •  
23-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
70 keer bekeken
  •  
hinden_300.jpg
PvdA, SP, GroenLinks en D66: Geen bezuinigingen op onderwijs, inburgering, kinderopvang of veiligheid, wel op defensie... Besparingen door ministeries samen te voegen... Geen belastingverlaging voor grote bedrijven
Bij de Algemene Financiële Beschouwingen dienen de fracties van PvdA, SP, D66 en GroenLinks een motie in om de bezuinigingen op kinderopvang, onderwijs, veiligheid en inburgering ongedaan te maken. Het gaat om een alternatief bezuinigingsvoorstel voor een deel van de 3,2 mrd euro aan bezuinigingen die het kabinet met Prinsjesdag heeft aangekondigd. De partijen willen 0,5 mrd euro in 2011 en 1,3 mrd euro in 2015 besparen. Dit meldt GroenLinks donderdagavond op haar website.
De gedoodverfde oppositiepartijen wiilen in plaats van op onderwijs, inburgering, veiligheid en kinderopvang, bezuinigen op defensie, zo is op GroenLinks.nl te lezen.
Verder willen de partijen besparen door ministeries samen te voegen, de vennootschapsbelasting voor grote bedrijven niet te verlagen en de zogeheten ‘doorwerkbonus’ , die bedoeld is om 62-plussers aan het werk te houden, af te schaffen.
Voor de overige 1,9 miljard die het kabinet wil bezuinigingen hebben de vier partijen geen andere bestemming aangewezen.
Lees meer bij GroenLinks: Open uitnodiging voor samenwerking

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.