Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Links wint bij Franse regionale verkiezingen

  •  
14-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
insideout300.jpg
Nederlaag voor UMP van president Nicolas Sarkozy. Linkse oppositie had opgeroepen Sarkozy een lesje te leren. Werkloosheid opgelopen tot 10 procent in zijn ambtstermijn
De Franse regionale verkiezingen zijn zondag uitgelopen op een nederlaag van het centrumrechtse kamp van president Nicolas Sarkozy. De Socialistische Partij en andere linkse partijen haalden samen ruim 50 procent van de stemmen binnen.
Volgens prognoses na sluiting van de stemlokalen kwamen het conservatieve kamp niet verder dan 26,7 procent van de stemmen. De opkomst was met minder dan 50 procent historisch laag. Dit meldt De Volkskrant zondag.
De linkse oppositie had opgeroepen president Sarkozy, die de helft van zijn ambtstermijn erop heeft zitten, een lesje te leren. De werkloosheid is in zijn ambtstermijn opgelopen tot meer dan 10 procent en burgers maken zich zorgen over de onveiligheid op straat, toch een onderwerp waarover Sarkozy altijd de hoogste toon opzet. “Zelden is een regionale verkiezing zo landelijk geweest”, stelde de linkse krant Libération in een commentaar.
Lees hier meer

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.