Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Links wint verkiezingen weer in Malta

  •  
04-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
31561717746_be164ab2cb_k
Joseph Muscat heeft met een ruime meerderheid van rond de tien procent de verkiezingen gewonnen in Malta. De leider van de sociaaldemocraten, die al premier was, had de verkiezingen uitgeschreven na verhalen dat zijn vrouw was betrokken bij corrupte praktijken. Ze zou volgens documenten die opdoken tussen de Panama Papers een geheime bankrekening hebben in het Middenamerikaanse land waarop onverklaarbare betalingen van het regime in Azerbeidzjan staan.
Muscat ontkent de beschuldigingen en heeft gezegd dat hij zal aftreden als blijkt dat hij of zijn familie geheime bankrekeningen hebben in belastingparadijzen. Hij heeft campagne gevoerd op zijn succesvolle economisch beleid. Malta kent sinds hij in 2013 aan de macht kwam een sterke economische groei. De opkomst bedroeg 92 procent op 340.000 stemgerechtigden. Het land is nog tot eind van de maand voorzitter van de EU.
Het zou de eerste keer zijn dat de sociaaldemocraten twee keer op rij de verkiezingen winnen in het land.
cc-foto: Martin Schulz

Meer over:

malta, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.