26

Linkse oppositie boycot ingeperkte Kamerreis naar Midden-Oosten

'Reis niet meer evenwichtig bezoek aan Egypte niet mogelijk is en een bezoek aan de Gaza-strook door Israël wordt geblokkeerd"

De oppositiepartijen PvdA, SP, D66 en GroenLinks boycotten een geplande reis van de vaste Kamercommissie Buitenlandse Zaken naar het Midden-Oosten. Dat meldt de Volkskrant donderdagavond. De belangrijkste reden is dat de reis in hun ogen niet meer evenwichtig is nu een bezoek aan Egypte niet mogelijk is en een bezoek aan de Gaza-strook door de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman wordt geblokkeerd.

Israël erkent de Hamas-beweging in de Gaza-strook niet. De Kamerleden waren overigens niet van plan om contact te hebben met leden van Hamas, maar wilden wel naar de VN-organisatie Unrwa gaan en de situatie ter plekke bekijken, zo meldt de Volkskrant.
De reis is volgens Pechtold nu niet evenwichtig meer. “Dan ga je naar Israël en pro forma bezoek je nog twee andere landen.” Hij is teleurgesteld dat de drie partijen die het kabinet schragen (VVD, PVV, CDA) en de twee christelijke partijen, SGP en ChristenUnie, alsnog gaan. “Laten ze dat maar richting kiezer en belastingbetaler verantwoorden. Er was geen enkele reden dat de reis niet een half jaar kon worden uitgesteld.”

Lees verder bij de Volkskrant: Oppositie boycot Kamerreis naar Midden-Oosten

Geef een reactie

Laatste reacties (26)