Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Linkse oppositie wil verplichte verzekering zzp'ers

  •  
27-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
8282911290_8f2e711163_z
Groen Links, de SP en de PvdA komen met een gezamenlijke motie waarmee ze minister Koolmees van Sociale Zaken oproepen werk te maken van een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers). Uit cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) blijkt dat zo’n 73 procent van alle zzp’ers nu niet is verzekerd. Meestal vormen de hoge kosten het grootste struikelblok. Premies bedragen al snel zes- tot zevenhonderd euro per kwartaal. “Je kunt een deel van die premie terugvragen via de inkomstenbelasting”, zegt Willeke Schalk van de KvK. Maar dan nog heb je het over honderden euro’s.”
Koolmees wil eerst de resultaten afwachten van een onderzoek. Hij schreef in een brief aan de Tweede Kamer een commissie te zullen aanstellen om te bekijken wat de gevolgen zijn van een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering. Tot zij met resultaten komt, wil hij eigenlijk niet over het onderwerp praten. Ook werkgeversorganisatie AWVN zou het liefst een verplichte verzekering zien komen.
Cc-foto: Roel Wijnants
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.