Laatste update 12:26
57

Linkse partijen in Amsterdam trekken samen op tegen Rutte III

“Wij, de Amsterdamse lijsttrekkers van PvdA, SP en GroenLinks, vinden het nieuwe regeerakkoord waardeloos voor onze stad.” Met die krachtige bewoordingen begint het manifest ‘Wij kiezen voor Amsterdam’ waarmee een pact tussen de linkse partijen SP, GroenLinks en PvdA bekend wordt gelanceerd. Met het lokale initiatief willen de Amsterdamse partijen een alternatief voor het regeerakkoord bieden, aldus een persverklaring.

De lijsttrekkers stellen dat het beleid van het nieuwe kabinet waardeloos is omdat het te weinig oplossingen biedt voor de grote uitdagingen waar Amsterdam voor staat. Denk aan de groeiende polarisatie tussen inkomens- en bevolkingsgroepen, de segregatie op de woningmarkt en de veel te trage vergroening. De gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar zijn cruciaal voor de toekomst van de stad. Met dit pact bieden de partijen een alternatief voor het christelijk-rechts kabinetsbeleid en geven ze aan wat hun keuzes voor de stad zijn.
De partijen zetten onder andere in op betaalbaar wonen voor alle inkomensgroepen, toegankelijke en betaalbare zorg, kansengelijkheid in het onderwijs en versterking van de positie van de leerkracht, een robuuste aanpak van schulden, versnelling van vergroening en ondersteuning van vluchtelingen ongeacht status. Met deze keuzes laten de lijsttrekkers zien dat het ook inclusief, sociaal en duurzaam kan.

De samenwerking wordt zondag officieel gepresenteerd. Lees hier het manifest.

cc-foto: Stefano Montagner

Geef een reactie

Laatste reacties (57)