Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Linkse partijen moeten de vrede bewaren'

  •  
30-01-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
GroenLinks Tweede Kamerlid Ineke van Gent roept linkse partijen op tot een niet-aanvalsverdrag
GroenLinks-Tweede Kamerlid Ineke van Gent heeft de linkse partijen opgeroepen meer eenheid te vormen. Ze wil dat de partijen over hun schaduw heen stappen. Gezamenlijk optreden kan ervoor zorgen dat het kabinet naar huis gestuurd wordt.
Van Gent deed haar uitspraken op het PvdA-congres. Ze was uitgenodigd om er te praten over linkse samenwerking. Ze hoopt het verdrag voor de provinciale verkiezingen op 2 maart te hebben gerealiseerd, opdat de PvdA, GroenLinks en de SP elkaar dan ‘niet de maat nemen […] We moeten alle zeilen bijzetten. We moeten een goed weerwoord geven op de rechtse partijen die elkaar in het zadel houden.’
Ineke van Gent is de enige GroenLinks fractielid dat tegen de missie in Afghanistan heeft gestemd. Haar aanwezigheid bij het PvdA congres was om die reden precair. Van Gent stelt in haar oproep dat juist een onderwerp als de nieuwe missie naar Kunduz er één is dat zich niet leent om elkaar de maat te nemen.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.