Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Linkse vuist breekt eigen vinger

  •  
23-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geldermalsen300_01.jpg
D66 heeft grote moeite met socialistische koers van SP
“Plasterk en Roemer zijn met onmiddellijke ingang ontslagen als woordvoerders van de D66-fractie”, schrijft D66 donderdagochtend in een persbericht, meldt de Volkskrant. Nu D66 er uit stapt, lijkt een linkse tegenbegroting van PvdA, GroenLinks, SP en D66 van de baan. D66 zegt in haar persbericht niet met de ‘socialistische koers’ geassocieerd te willen worden.
De deadline voor een linkse tegenbegroting is al over een week. Dan willen PvdA, SP, GroenLinks en D66 tijdens het Kamerdebat een motie indienen om bezuinigingen te voorkomen op kinderopvang, reïntegratie, inburgering en het salaris van agenten en leraren. Maar waarop dan wel bezuinigd moet worden, bereiken de linkse partijen geen gemakkelijke consensus. D66 en GroenLinks menen dat Plasterk en Roemer voor hun beurt hebben gesproken.
PvdA-leider Job Cohen zei woensdagavond in Nieuwsuur dat de tegenbegroting nog wel door alle linkse partijen wordt ondersteund.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.