15

Lintjesregen vooral in zuiden van Nederland

Koninklijke onderscheiding onder andere voor: Carry Tefsen en Frits Barend en Hans Croiset

Ruim 3400 mensen worden vandaag verrast met een koninklijke onderscheiding. Elf mensen worden gedecoreerd in de orde van de Nederlandse Leeuw, de hoogste civiele onderscheiding, waaronder acteur Hans Croiset. De 76-jarige acteur en toneelregisseur en oprichter van het nationale Toneel kreeg voor de tweede keer een lintje. De onderscheidingen vielen dit jaar vooral in het zuiden van Nederland. In totaal waren het er 70 meer dan vorig jaar.

Gelukkigen zijn dit jaar onder andere actrice Carry Tefsen, presentatrice en zangeres Angela Groothuizen, pianist Cor Bakker, acteur Frank Groothof, journalist Frits Barend. 

De meeste lintjes vielen in zuid Nederland. In Brabant kregen 658 mensen een lintje. In Zeeland waren dat 119 inwoners. Tweederde van de ontvangers zijn dit jaar vrouw. Op de eilanden Aruba, Bonaire, Curacao en Sint-Maarten kregen 46 mensen een lintje. 

De jongste gedecoreerde is dit jaar de 24-jarige honkballer Dwayne Kemp. Met het Nederlandse team werd hij vorig jaar wereldkampioen. Twee andere teamleden kregen ook een onderscheiding. 

NOS: Lintje voor Tefsen en Groothuizen

cc-foto: Gerard Stolk

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (15)