3

Lisa Wade nieuwe ‘Vroege Vogel’

Vroege Vogels presentatrice Andrea van Pol wordt opgevolgd door ex-Klokhuis gezicht Lisa Wade

Samen met Menno Bentveld presenteert Lisa Wade in het vervolg het radio- en televisieprogramma over actuele natuur- en milieuthema’s. In de eerste uitzending stroopt ze al gelijk haar mouwen op in de Peel op zoek naar slangen.


Lisa Wade (Hilversum, 1979) wilde al lang ‘iets’ op radio. “Het directe contact met luisteraars – at je samen even in een wereldje stapt. Mijn Engelse vader werkte ook voor de radio. En nu ik dat ook ga doen lijkt het of ik een beetje in zijn voetsporen treed.”

Televisie en theater zijn niet nieuw voor Lisa, want ze werkt al bijna tien jaar in die wereld. Tijdens haar studie Theaterwetenschap (Cum laude afgestudeerd in 2007) ging ze eerst achter de schermen aan de slag, o.a. voor Andermans Veren en zangeres Wende Snijders. De grote doorbraak kwam rond Lisa’s afstuderen. Haar scriptie ‘Ik Doe Maar Wat’ over de One Man Shows van Toon Hermans brachten de onderzoekster in de spotlights. Toen ze in De Wereld Draait Door sprak over Toon ontdekte ‘Hilversum’ hoe televisie-geniek ze is. Sindsdien presenteert Lisa voor het tv-programma Het Klokhuis.

Vroege Vogels is de volgende stap. Natuur speelde altijd al een grote rol in haar leven: “Ik wil mensen de mooie dingen aanwijzen. Als me opvalt dat de magnolia weer bloeit, of de bladeren beginnen te verkleuren, of er een roodborstje zit in de tuin. Dat ene moment waar je getuige van bent en waarvan je weet dat het zo weer voorbij is. Ik kwam er tijdens het presenteren van Het Klokhuis al achter dat je voor die ervaring niet ver weg hoeft. Je filmde op allerlei plekken in Nederland en zag bijzondere natuur die ik het liefst aan iedereen wil laten zien. Het Klokhuis is een echte leerschool in hoe je mensen voor allerlei soorten onderwerpen interesseert.

Veel complimenten kwamen Lisa’s kant op voor de tv-serie 13 In De Oorlog, over kinderen in de Tweede Wereldoorlog. “Ik reisde naar concentratiekamp Auschwitz in Polen, naar restanten van jappenkampen in Indonesië. Ik geloof dat je kinderen zoveel mogelijk kennis moet geven over de wereld waarin ze leven. Omdat ze het dan anders kunnen doen. Zij kunnen de wereld heel veel geven.”

Dat geldt ook voor natuur en milieu. En waarschijnlijk  geldt het ook voor volwassenen. Vanaf 29 augustus 2010 is Lisa de opvolgster van Andrea van Pol, op alle Vroege Vogels’ podia: radio, tv en internet.

”Sinds een paar jaar woon ik in een klein dorp aan de Vecht vlakbij Hilversum. Alsof het zo moest zijn, want nu kan ik straks op de fiets naar Het Capitool voor de uitzending van Vroege Vogels!”

Dit artikel is overgenomen van vroegevogels.nl

Foto: Vroege Vogels

Geef een reactie

Laatste reacties (3)