37

Live: Noam Chomsky in Amsterdam

Lezing 'Contours of Global Order: Domination, Instability, and Xenophobia in a Changing World' start om 15 uur

In de Westerkerk te Amsterdam houdt Noam Chomsky (83), een van de belangrijkste intellectuelen ter wereld, zondagmiddag een lezing. De zaal, 750 stoelen, is uitverkocht.

Persbericht: 

In de Westerkerk te Amsterdam zal hij, zoals we dat van hem gewend zijn, spreken over de huidige ontwikkelingen in de wereld. Hierbij zal hij zijn zorgen uitspreken over de tendensen die hij ziet, in de wereld, in de Verenigde Staten, maar ook in Europa en Nederland. De titel van zijn lezing luidt “Contours of Global Order: Domination, Instability, and Xenophobia in a Changing World”. De lezing is in het Engels en wordt gehost door het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis, het Leiden University Centre for Linguistics en Moving Matters van de UvA.

Voorafgaande aan de lezing van Noam Chomsky spreekt Dichter des Vaderlands Ramsey Nasr. Hij zal het gedicht “Mijn nieuwe vaderland” voordragen, dat hij schreef naar aanleiding van het nieuwe kabinet. Hierna zal Chomsky het woord nemen voor een lezing van een uur. Na een half uur pauze is er nog de gelegenheid voor vragen vanuit de zaal – en per sms voor vragen van hen die via de streamverbinding kijken. Om 18.00 wordt er afgerond, waarna er nog de ruimte is om te borrelen en na te praten.

Bekijk hier de live stream vanaf 14:50. 

Geef een reactie

Laatste reacties (37)