Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Live: Syrische stad Homs zwaar onder vuur

  •  
11-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Homs_bombardement.jpg
Videostream: Regime van Assad bombardeert opstandige wijk
Troepen van het Syrische regime zijn de stad Homs aan het bombarderen. Met name de wijk Khalidiya wordt onder vuur genomen, omdat dat een basis van opstandelingen tegen president Bashar Al-Assad is. Beelden van het bombardement worden live gestreamd op de website Bambuser.com. Een verslaggever van Sky News is ter plaatse en bevestigt de echtheid van de beelden.
Your browser does not support iframes. De verslaggever van Sky rapporteert dat hij iedere twee minuten mortieren hoort ontploffen, afgewisseld met geweervuur. Er gaan geruchten dat de strijdkrachten van Assad burgers als menselijk schild gebruiken. 
De livestream van het bombardement, die sinds maandagmiddag drie uur loopt, werkt bevreemdend. Op Twitter reageert journalist Jelle Brandt Corstius :
O, nu staat het voorste gebouw in brand. Wat een raar gevoel om live een burgeroorlog te volgen.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.