Laatste update 10:34
24

VVD-prominent Loek Hermans niet welkom bij chique herenclub

Een aantal leden van de chique Haagse herenclub De Witte heeft grote moeite met een door VVD-prominent Loek Hermans aangevraagd lidmaatschap. Oud-diplomaat Hans Slingeland van Bemmelen volgens het Algemeen Dagblad aanstichter van de rel. De krant is in het bezit van e-mailverkeer over de kwestie.

Van Bemmelen stelt nieuwe leden met een hoog profiel toe te juichen. “Deze hoeven geen beter moreel kompas te bezitten dan het gemiddelde Witte-lid. Als blijkt dat iemand zo’n kompas niet bezit, dan vind ik deballotage wenselijk en gerechtvaardigd”, aldus van Bemmelen in het Algemeen Dagblad.

In zijn bezwaren tegen Hermans is een reeks artikelen uit openbare bronnen bijgevoegd, die de rol van de VVD’er in een aantal affaires beschrijft. Het gaat hierbij om kwesties als Meavita, het COA en de affaire-Keizer.

Voorzitter Frans Mittendorff van de deballotage-commissie van De Witte heeft het verzoek van lid Slingerland van Bemmelen ontvangen. Hij wil geen uitspraken doen over interne procedures van de sociëteit.

Bron: Algemeen Dagblad, ANP

Geef een reactie

Laatste reacties (24)