Aan de vooravond van de rechtszaak van Sylvana Simons tegen haar bedreigers, maakte Nieuwsuur een reportage met twee van de mannen die als verdachten terecht staan. Freddy Klopmakers uit Ter Apel en de beruchte neonazi Ben van der Kooi.

Klopmakers heeft inmiddels spijt van zijn Facebookpost waarin hij Simons onder andere voor “apenkop” uitmaakt. Waarom hij dan toch apenkoppen schreef? Vanwege de vergelijking: apen zijn ook bruin en hebben ook krullen, zegt hij in de uitzending besmuikt. Klopmakers over waarom hij op Facebook reageerde:

Er werd onder de ogen van kinderen gedemonstreerd en daar heb ik mij kwaad over gemaakt. Daarom heb ik die reactie geplaatst. Het is een kinderfeest, dan demonstreer je niet.

Van de beruchte neonazi Van der Kooi hoeft Simons geen spijt te verwachten. Simons is wat hem betreft geen Nederlander, Nederlandse paspoort of niet. Ze moet terug naar Suriname, herhaalt Van der Kooi nogmaals. Nieuwsuur vermeldt in de uitzending niet dat Van der Kooi bekend staat voor zijn inzet als activist voor zo’n beetje alles wat extreemrechts is: van Nieuwe Nationale Partij (NNP), Stormfront Nederland, het Vlaams Blok, maar ook het Oud Strijders Legioen (OSL). Van der Kooi:

Ze is daar geboren en ik denk dat de meeste Nederlanders klaar met haar zijn en zouden willen dat ze terugkeert naar Suriname, om daar op lange termijn te sterven en begraven te worden.

 

Geef een reactie

Laatste reacties (131)