36

Lokale CDA-fracties willen humaner asielbeleid

Update: Haersma Buma is tegen algemene regel asieljongeren ... Begin met verblijfsvergunning voor hier geboren en getogen asielkinderen

Het asielbeleid van Gerd Leers is niet humaan genoeg. Daarom hebben 81 lokale fracties van zijn eigen CDA bij hun partijgenoten in de Tweede Kamer aangedrongen op actie.

De lokale  fracties willen dat hun partijgenoten in de Tweede Kamer de zogenaamde wortelingswet steunen, die door PvdA en CU is ingediend. In die initiatiefwet van PvdA en ChristenUnie krijgen asielgezinnen met kinderen die langer dan acht jaar in Nederland zijn een verblijfsvergunning. “Wij zouden heel graag willen dat Leers morgen met een oplossing à la die initiatiefwet komt waardoor deze kinderen eindelijk op een “veilige” manier aan hun ontwikkeling kunnen gaan werken”, schrijven de 81. 

De lokale CDA-ers vinden dat de Tweede Kamerfractie tot nu toe veel te stil is gebleven. Terwijl het CDA het genoemde initiatiefwetsvoorstel aan een meerderheid kan helpen. Op het partijcongres in oktober gaf 85 procent van de CDA’ers aan een humaner asielbeleid te willen.
 
De petitie Kinderpardon Nu is inmiddels ondertekend door ongeveer 130.000 Nederlanders.

Update 11.44 uur

CDA-fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma is tegen een algemene regel voor asieljongeren. Daarmee neemt hij afstand van de kritiek die 81 lokale CDa-fracties hebben geuit. Buma denkt dat één algemene regel ‘het paard achter de wagen spant’. “We moeten wel beter rekening houden met de achtergrond van individuele gevallen en sneller beslissen”, aldus de fractieleider van het CDA.

Trouw: CDA’ers op de bres voor asielkinderen 

Geef een reactie

Laatste reacties (36)