6

Lokale politici vrezen ‘LPF-toestanden’

Negatief effect van val kabinet in campagnetijd

Lokale politici zijn bang dat de val van het kabinet een negatief effect heeft op het imago van de politiek als geheel. Er is ve vrees voor instabiliteit en terugkeer van ‘LPF-toestanden’.

Op campagne dit weekeinde voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen, proefden zij veel onbegrip en boosheid over de crisis in Den Haag, zo meldt NOS Nieuws op basis van een rondvraag. “Er is veel teleurstelling omdat dit het aanzien van de politiek schaadt”, zegt Aldrik Dijkstra, CU-fractievoorzitter in Hilversum. “En er wordt verwacht dat dit voor veel mensen een reden is om helemaal niet meer te gaan stemmen. Vanuit de gedachte: ’t is een zooitje, één pot nat.”

NOS Net legde via internet het oor te luisteren bij veel lokale gemeenteraadsleden. Uit de ongeveer 70 reacties blijkt dat PvdA’ers verreweg het meeste begrip hebben voor de breuk van vrijdagnacht. Barry Braeken, lijsttrekker in Heerlen: “Mensen die twijfelden tussen PvdA, SP en D66 willen ons nu weer een kans geven, merk je bij onze markt- en straatacties.”

PvdA-lijsttrekker Jean-Paul Middelburg van PvdA Voorschoten: “Sommige mensen die aan het twijfelen waren geraakt over de PvdA de laatste tijd, kwamen vandaag op straat spontaan vertellen dat ze weer terug zijn.”

Geef een reactie

Laatste reacties (6)