53

Lokale PvdA’ers in opstand tegen ‘slappe’ partijkoers

Update: PvdA-afdelingen in zes grote steden richten 'Linkse vernieuwing' op ... EenVandaag Opinie Panel: Een derde stemt op andere partij als er nu verkiezingen zouden zijn

PvdA-afdelingen in zes grote steden zijn in opstand gekomen tegen ‘de slappe koers die de partij vaart’. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Volgens Michiel Emmelkamp, coördinator van de Linkse Vernieuwing, heeft de PvdA ‘nauwelijks nog gevoel met wat er in de samenleving speelt’.

Emmelkamp verklaart:

De PvdA is van oudsher dé moderne, progressieve beweging van links Nederland, maar op momenten dat die progressieve beweging zou moeten bewegen, zien we te weinig. Het blijft veel te stil.

De initiatiefnemers benadrukken dat ‘Linkse Vernieuwing’ haar pijlen niet richt op PvdA-fractievoorzitter Job Cohen of de Tweede Kamer. Een woordvoerder van de PvdA laat weten dat het partijbureau het initiatief van harte steunt.

‘Linkse Vernieuwing’ is een initiatief van PvdA-bestuurders en leden uit Groningen, Eindhoven, Nijmegen, Maastricht, Enschede en Utrecht.

Update 18.15

Een kleine meerderheid, 58 procent, van de PvdA-kiezers vindt dat de partijleiding een meer linkse koers moet varen. Zeven op de tien PvdA’ers vindt dat hun partij geen antwoord heeft op het kabinetsbeleid. Dat blijkt uit een onderzoek van EenVandaag. Dat heeft tot gevolg dat ongeveer een derde van de 2000 respondenten van het EenVandaag Opinie Panel zegt op de SP of D66 te stemmen als er nu verkiezingen zouden komen.

Het vertrouwen in Job Cohen is ook gedaald. In januari 2011 had 72 procent van de leden nog vertrouwen in de partijleider. Nu is dat vertrouwen gedaald naar 50 procent. Een meerderheid vindt bij volgende verkiezingen een andere lijsttrekker moet komen.

AD: Afdelingen PvdA in opstand tegen gezapigheid binnen partij

Neem ook het initiatief: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (53)