Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Londense anti-kernwapenmars trekt tienduizenden demonstranten

  •  
27-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding-2016-02-27-om-21.32.35
In het hartje van Londen zijn zaterdag tienduizenden mensen de straat op gegaan om te protesteren tegen kernwapens en tegen vernieuwing van het Britse atoomwapenprogramma. Ook de Schotse premier Nicola Sturgeon liep mee in de demonstratie. Het Britse kernarsenaal is gestationeerd in Schotland.
De Britse regering zal later dit jaar een beslissing nemen over de vervangen van vier atoomonderzeeërs. Een vernieuwing waarmee zo’n 39 miljard euro gemoeid is. De Britse premier David Cameron is een van de voorstanders van een vernieuwing van het programma, volgens hem is daar vraag naar met het oog op de Britse veiligheid.
Tegenstanders noemen het voornemen bespottelijk. Vanwege de kernwapens zelf, maar ook vanwege de hoge kosten. In Groot-Brittannië is de laatste jaren drastisch bezuinigd op onder andere het onderwijs en de zorg. Volgens de demonstranten is het niet te verkroppen dat het land op het punt staat zoveel geld uit te geven aan massavernietigingswapens.
Bron: HLN Beeld: YouTube

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.