Laatste update 17:40
54

Londense forenzen vallen klimaatrebellen aan

Een actie van Extinction Rebellion in de Londense metro is door passagiers op hardhandige wijze beëindigd. De klimaatrebellen waren op metrowagons geklommen om het vervoer zo stil te leggen. Honderden forenzen pikten dat niet en trokken een actievoerder naar beneden. Het ging er daarbij niet zachtzinnig aan toe. De man moest ontzet worden door beveiligers van de metro. De actie kon op weinig sympathie rekenen, mede omdat de metro’s op elektriciteit rijden. De activisten stelden dat ze lijnen hadden uitgekozen die personeel naar het financiële district van de stad vervoeren.

The Guardian liet een actievoerster aan het woord:

“Deze gaat naar de City, wat de God van onze tijd is. Alle wetenschappelijke rapporten die nu verschijnen laten zien wat we moeten doen om de afbraak van het klimaat tegen te gaan, de ecologische afbraak, we moeten naar een totale verandering van de economie. Nu dienen we alleen economische groei. De mensheid, de planeet, kruisigt zichzelf met economische groei. Het kan zo niet doorgaan.”

Extinction Rebellion voert al twee weken wereldwijd actie om regeringen onder druk te zetten de klimaatcrisis te bestrijden. Alleen al in het Verenigd Koninkrijk zijn meer dan 1600 activisten gearresteerd.

De blokkade van de metro is opmerkelijk omdat leden van Extinction Rebellion zich in chatgroepen in grote meerderheid uitspraken tegen een dergelijke actie.

Update 17:30

Extinction Rebellion neemt afstand van de actie die volgens hen buiten hen om was georganiseerd.

Geef een reactie

Laatste reacties (54)