10

Londense krakers bezetten woning zoon Khadaffi

Krakers wantrouwen Britse overheid 

Krakers hebben in Londen een woning van de zoon van de Libische dictator Khadaffi bezet. De woning staat in het Londense Mayfair en is zo’n vijf miljoen pond waard. Een woordvoerder van de groep stelt in een verklaring het huis bezet te hebben omdat de krakers de Britse overheid niet vertrouwen.

De woordvoerder zegt:

We hebben geen vertrouwen dat de Britse regering de corrupte activa van het Khadaffi-regime op een juiste manier in beslag zal nemen […]  De Britse regering is pas onlangs gestopt met actief bijdragen aan het Libische regime door ze te trainen in ‘crowd control’ technieken […] Ook zijn Britse bedrijven schuldig aan het verstrekken van dezelfde wapens die nu worden gebruikt door Khadaffi tegen het Libische volk.

Volgens de woordvoerder wordt het huis beheerd door een bedrijf dat is geregistreerd in de Britse Maagdeneilanden. Zo proberen meerdere dictators, waaronder Khadaffi, hun anonimiteit te behouden en belasting te ontduiken. Volgens de activisten draagt Engeland hierdoor actief mee aan het uitbuiten van het Libische volk. Ze willen ervoor zorgen dat de activa terug worden gegeven aan het Libische volk en niet verdwijnen in de zakken van overheden of bedrijven.

Boingboing: Activists seize Saif Gadaffi’s London mansion

cc-foto: Advencap

Geef een reactie

Laatste reacties (10)